zaterdag, 14. februari 2015 - 10:33 Update: 14-02-2015 11:22

Hangjeugd verjaagd door Eftelingmuziek

Hangjeugd verjaagd door Eftelingmuziek
Foto: Archief EHF
Schiedam

Om te voorkomen dat scholieren 's avonds laat voor het schoolgebouw blijven hangen, draait een scholengemeenschap in Schiedam voortaan muziek uit de Efteling.

Bij toeval ontdekte de school dat het spelen van muziek uit dit attractiepark, bijvoorbeeld die van de Indische Waterlelies, de lawaaierige hangjeugd verjaagt. Dat schrijft de Telegraaf zaterdag.

Facilitair medewerker Daan Bartels van de scholengemeenschap Spieringshoek zegt in de krant: 'We hebben het eerst met klassieke muziek geprobeerd, maar de jeugd van tegenwoordig blijkt de klanken van Bach en Mozart tot onze grote verbazing eigenlijk wel te waarderen. De jochies liepen in ieder geval niet weg. Toen kwamen we op het idee om iets anders te proberen…'

Dat bleek een schot in de roos. De jongeren vinden de deuntjes uit de Efteling blijkbaar zo irritant, dat ze er massaal vandoor gaan. Volgens Daan Bartels is de buurt er blij mee, al was er geen sprake van extreme overlast.

Ruud Bos (79), voormalig huiscomponist van de Efteling, kan er wel om lachen. Hoewel hij de nummers componeerde met het idee ' het publiek moet dit leuk gaan vinden', begrijpt hij de irritatie bij de jongeren. Bos: 'Herhaling is irritant. Elke ochtend Brinta-pap is ook niet prettig.'

Provincie: