dinsdag, 20. januari 2015 - 12:29

Hans en Grietje, maar dan in het echt

gokkast
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

De politie hield in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 januari drie mannen aan in een woning aan de Dalerveenstraat op verdenking van inbraak en diefstal bij een restaurant. Geen brood-, maar een geldspoor verraadde hen.

De verdachten braken even na middernacht in bij een restaurant aan de Leyweg. Gealarmeerde agenten gingen direct ter plaatse, maar de verdachten bleken al gevlogen. Wel werd geconstateerd dat er daadwerkelijk was ingebroken en dat de verdachten de gokkasten hadden opgebroken. Dit werd bevestigd door een spoor aan kleingeld dat naar buiten toe leidde.

Agenten startten daarop een zoektocht in de omgeving. Daarbij sprak een alerte getuige hen aan met de mededeling dat hij had gezien dat de verdachten een portiek aan de Dalerveenstraat waren ingevlucht. Hier werd vervolgens onder andere met behulp van politiehonden gezocht. Al snel kon zo geconstateerd worden dat er verdachte omstandigheden waren bij één van de woningen en bij een kelderbox.

Aanhoudingen

In de kelderbox werd een 19-jarige Rotterdammer aangetroffen, hij had geen aannemelijke verklaring voor zijn aanwezigheid en is aangehouden. Tevens stelde de politie een onderzoek in de bijbehorende woning. Daar werden twee mannen ‘slapend’ aangetroffen. Rondom het bed en vanaf de deur richting de slaapkamer lag een spoor van kleingeld. Beide mannen, een 20-, en 24-jarige Hagenaar, werden aangenomen op verdenking van inbraak en diefstal.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):