woensdag, 30. september 2015 - 17:54 Update: 30-09-2015 20:49

Hans van Baalen schrapt nevenfuncties in autobranche

Hans van Baalen legt autogerelateerde nevenfuncties neer
Foto: VVD
Den Haag/Brussel

Europarlementariër Hans van Baalen (VVD) legt per direct zijn autogerelateerde nevenfuncties neer. Dit meldt de VVD woensdagmiddag.

Hans van Baalen, voorzitter van de VVD-delegatie in het Europees Parlement en lid van het bestuur van de liberale ALDE-fractie, wil vrij aan de komende debatten in het EP over de VW-kwestie kunnen deelnemen.

Van Baalen wil geen discussie over zijn onafhankelijkheid, waarover thans vragen worden gesteld. De omvang van de VW-kwestie laat zich niet voorspellen noch de politieke maatregelen, die in de toekomst moeten worden genomen en de betrokkenheid van het EP daarbij. Dat was bij het aanvaarden van de hieronder vermelde functies niet te voorzien.

Van Baalen wil een volledig vrije hand houden. Hij legt daarom per direct zijn functie als onafhankelijk lid van de Raad van Commissarissen van Mercedes Benz Nederland (namens de ondernemingsraad) neer. Tevens trekt hij zich direct terug uit de Adviesraad van de RAI-vereniging. Deze Adviesraad is een klankboord voor het RAI-bestuur.

Geen lobbyactiviteiten 

In geen van beide functies, die een intern karakter hebben, heeft Van Baalen lobby-activiteiten ontplooid. In het EP is hij geen lid van de Transport-commissie. Zijn nevenfuncties zijn, geheel volgens de geldende procedures, bij het EP aangemeld.

Categorie:
Provincie: