vrijdag, 30. januari 2015 - 19:17

Herman van Veen, Claudia de Breij en Giovanca​ op 5 mei-concert

Herman van Veen, Claudia de Breij en Giovanca​ op 5 mei-concert
Foto: Ilvy Njiokiktjien
Amsterdam

Herman van Veen, Claudia de Breij en Giovanca treden op tijdens het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. Ze worden begeleid door het Nationaal Jeugdorkest (NJO).

“We kunnen hier zijn wie we zijn, zingen, dansen, zeggen wat we willen, zwijgen als we dat willen. Dat moeten we vieren, maar ook doorgeven - met de lessen uit het verleden. We moeten alert blijven. Zeker vandaag de dag”, is de gezamenlijke boodschap van de solisten die speciaal voor het concert nieuwe nummers schrijven.

Het 5 mei-concert is de feestelijke afsluiting van de Nationale Viering van de Bevrijding en wordt georganiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Voor de samenstelling van het programma werken het orkest, de solisten en het comité nauw samen. Tijdens het concert wordt regelmatig een link gelegd met onze vrijheid vandaag de dag en de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. De gedachte dat je vrijheid van generatie op generatie doorgeeft wordt onder meer weerspiegeld door de vele generaties die op het podium staan.