maandag, 11. mei 2015 - 8:47 Update: 11-05-2015 13:44

'Het was een flesje water', NS doet toch aangifte tegen 'treinplasser'

Treinplasser: Het was een flesje water
Foto: Facebook
Ederveen

De treinplasser die voor veel ophef zorgde op social media heeft tegenover het AD laten weten dat het maar een grap was. De foto was in scène gezet.

Een uit de hand gelopen grap, zo verklaart de 18-jarige 'treinplasser' J.T. uit het Gelderse Ederveen. Tegeover de krant zegt hij: 'We kwamen terug van Koningsdag in Arnhem. Ik had natuurlijk wel een biertje gedronken. We wilden een grap uithalen. Ik had een flesje Extran met zo'n tuitje gevuld met water en dat kneep ik leeg alsof ik stond te plassen. Hartstikke stom van me en dat had ik nooit mogen doen, want er moeten natuurlijk mensen kunnen zitten.'

Op de foto ziet het er uit alsof  er een man over een treinbank plast. De foto werd meer dan 20.000 keer gedeeld en de verontwaardiging op Twitter en Facebook was groot. De NS was woest en gaf aan dat ze aangifte ging doen van vernieling en vandalisme.

Een aangeslagen J.T. zegt tegenover de krant niet te weten hoe het verder moet. Hij heeft zijn accounts op Twitter en Facebook inmiddels gewist. T.J.: 'Ik weet niet hoe het verder moet. Ik heb de politie al gebeld, maar er was nog geen aangifte.'

Een woordvoerder van de NS laat in een reactie aan BlikopNieuws weten dat de aangifte tegen de man op de foto gewoon doorgaat. ''Het is aan de politie te bepalen of de man wel of niet aan het plassen was''.

Provincie: