zondag, 1. maart 2015 - 22:03

Hoe Ajax PSV een koekje van eigen deeg gaf

Hoe Ajax PSV een koekje van eigen deeg gaf
Foto: Archief EHF
Eindhoven

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) PSV heeft de landstitel nog altijd in het vizier, maar moet nog even geduld betrachten met het vieren van het kampioensfeestje. Ajax won in Eindhoven met 3-1 en gaf de koploper daarmee een koekje van eigen deeg.

Dreigender, nauwkeuriger, simpelweg beter eigenlijk. PSV was de bovenliggende partij in het Philips Stadion, maar kon dat veldoverwicht niet vertalen naar het scorebord. Hetzelfde verhaal als eerder dit seizoen in Amsterdam, al waren de rollen toen omgedraaid.

Net als in augustus was het de thuisploeg die de klok sloeg. Meer balbezit, meer succesvolle passes en meer kansen. De uitslag toen? 1-3. De uitslag nu? 1-3. Net als in augustus kregen ook zondagavond de gastheren een lesje in effectiviteit.

Efficiency is dit seizoen de basis van het succes van PSV. De Eindhovenaren hoeven geen wedstrijd te domineren om uiteindelijk als winnaars van het veld te stappen. PSV's grootste wapen werd zondag tegen de formatie van Phillip Cocu gebruikt.

De wijze waarop de openingstreffer tot stand kwam was in dat kader veelzeggend. Anwar El Ghazi ging in een tegenaanval bewaker Jetro Willems voorbij en bediende Ricardo Kishna, die adequater reageerde dan Santiago Arias en eenvoudig kon binnentikken.

Met de gelijkmaker van Luuk de Jong, een rake kopbal, kreeg PSV waar de ploeg al de gehele wedstrijd aanspraak op maakte, maar de vreugde was van korte duur. Lasse Schöne schoot een vrije trap binnen, nadat hij even daarvoor al de lat had geraakt. El Ghazi rondde in de slotfase nog een van Ajax' spaarzame kans af, waarmee ook de uitslag een exacte kopie werd van de heenwedstrijd.

Zo hard als de klap in december aankwam bij Ajax zal het tikkie voor PSV niet voelen. Met nog negen wedstrijden voor de boeg bedraagt de royale voorsprong op de Amsterdammers elf punten.

Categorie:
Tag(s):