woensdag, 30. september 2015 - 18:13 Update: 30-09-2015 18:31

Holland Heineken House tijdens OS 2016 in hartje Rio

Holland Heineken House tijdens OS 2016 in hartje Rio
Foto: Heineken
Arnhem

Tijdens de aankomende Olympische Zomerspelen (OS) van 2016 komt het Holland Heineken House (HHH) midden in Rio de Janeiro te staan in de wijk Ipanema-Leblon Dit hebben Heineken Nederland en NOC*NSF woensdag tijdens een bijeenkomst bij het Olympisch Stadion in Amsterdam bekendgemaakt.

'Zeer centraal'

De locatie in het hart van Rio de Janeiro ligt daarmee zeer centraal ten opzichte van de Olympische sportvenues en op loopafstand van de wereldberoemde Braziliaanse stranden. Het eerste nationale huis stond in 1992 in Barcelona, in Rio opent het Holland Heineken House op 5 augustus 2016 voor de 13de keer haar deuren. 

Podium voor Nederlandse trots 

“Het Holland Heineken House staat in het hart van Rio, dichter bij de sport dan ooit. Aan het Lagoa, waar we direct uitzicht hebben op de Olympische roeiwedstrijden,” zegt Bram Westenbrink, marketing directeur van Heineken Nederland. “Sport en Oranje staan deze editie centraal in het nationale huis. Dat vieren we met een verrassend programma samen met de atleten, familie en fans. Het Holland Heineken House is de plek waar het Oranjegevoel volledig tot uitbarsting komt, het gevoel waar wij tot ver buiten Nederland om bekend staan en om geroemd worden. Het Holland Heineken House is hét podium voor Nederlandse trots.” 

Eerder open voor familie 

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Het Holland Heineken House is voor velen een thuis, ver weg van huis. Het Holland Heineken House is voor TeamNL ongelooflijk belangrijk. Alle sporters kijken uit naar de huldiging die direct volgt op het winnen van een medaille en het geeft een gerust gevoel dat ze weten dat hun familie daar goed wordt verzorgd. Extra mooi is het daarom dat we dit jaar samen met Heineken de deuren van het Holland Heineken House voor familie al een dag eerder zullen openen.” 

Categorie:
Provincie: