zaterdag, 7. februari 2015 - 13:51 Update: 07-02-2015 20:38

Hollande: Laatste kans voor Poetin, ''anders kennen we het scenario .....en dat heet oorlog”

Foto van Poetin | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Tulle/München

De Franse president François Hollande waarschuwt Poetin zaterdag dat het wat hem betreft de laatste kans is voor Rusland om het geboden vredesinitiatief van hem en de Duitse bondskanselier Angela Merkel te omhelzen.

''Als er geen blijvende overeenkomst wordt gevonden „kennen we het scenario .....en dat heet oorlog”, aldus Hollande die een ontmoeting met journalisten in de stad Tulle in Midden-Frankrijk.

Gisteren spraken Hollande, Merkel en Poetin samen over een duurzame oplossing rondom het aanhoudende conflict in Oekraïne.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel laat voorlopig open of het vredesinitiatief het gewenste resultaat oplevert. De politica toonde zich zaterdag op de veiligheidsconferentie in het Zuid-Duitse München terughoudend over de kansen op succes.

Zondag zal opnieuw telefonisch overleg zijn tussen de staatshoofden en Poetin. Dan zal mogelijk meer duidelijkheid komen of Poetin het vredesakkoord zal ondertekenen.

Hollande gaf tijdens de persontmoeting aan dat Frankrijk en Duitsland wel de steun van de andere EU-landen nodig hebben.

De Duitse bondskanselier Merkel zei eerder tijdens de veiligheidsconferentie in München dat de "Oekraïense crisis niet militair kan worden opgelost."

Categorie: