woensdag, 11. februari 2015 - 11:31 Update: 11-02-2015 18:16

Hond die baasje probeerde te redden bij brand, vecht voor zijn eigen leven

hond redt baas
Foto: Twitter CNN
Londen

Een hond die vorige week in de Amerikaanse staat Ohio tevergeefs probeerde om haar baasje te redden bij een fatale brand, verkeert in kritieke toestand.

Door nog onbekende oorzaak brak brand uit in het woonhuis waar het slachtoffer Ben Ledford met zijn trouwe viervoeter Carmen woonde. Het slachtoffer probeerde nog aan de vlammenzee te ontkomen, maar vermoedelijk door de intense hitte lukte hem dat niet.

De brandweer, die het huis binnenviel, trof de hond aan bovenop de eigenaar. De hond, een 9-jaar oude boxer, wilde zo zijn baasje beschermen tegen de rook en vlammen.

De brandweer wist Ledfort en zijn hond uit de brandende woning te halen. Ledfort stierf kort na zijn aankomst in het ziekenhuis. De hond is nog wel in leven. Ze wordt sinds vrijdag, een dag na de brand, behandeld voor haar ernstig beschadigde longen. Inmiddels ademt de hond weer zelfstandig.

Het ontroerende verhaal werd in geen tijd gedeeld door verschillende media in de Verenigde Staten. Ook CNN pakte groots uit met de reddingspoging van de hond. Het ziekenhuis in Cincinnati geeft via Facebook updates over Carmens toestand.

 

Categorie:
Tag(s):