donderdag, 14. mei 2015 - 19:33 Update: 16-05-2015 13:19

Huidartsen: 'Verkoop geen zonnebank aan particulieren'

zonnebank
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Hilversum

De beroepsvereniging van dermatologen (NVDV) pleit in het RTL Nieuws voor een verbod op de verkoop van zonnebanken aan particulieren.

Volgens de artsen heeft onderzoek duidelijk gemaakt dat mensen die gebruikmaken van de zonnebank een sterk verhoogd risico hebben op huidkanker. De dermatologen denken dat veel mensen zich niet voldoende bewustzijn van de gevaren van zonnen onder de zonnebank.

Daarnaast zeggen de dermatologen dat zonnebankstudio's sterker moeten worden gecontroleerd en als ze niet veilig werken, moeten er sancties worden opgelegd. Het aantal gevallen van huidkanker neemt snel toe en daarom trekken de artsen aan de bel. Gebleken is dat het gebruik van de zonnebank een van de oorzaken is van de toename van huidkanker.,

Het aantal mensen in Nederland dat voor het eerst de diagnose huidkanker krijgt, is in 20 jaar tijd meer dan verdrievoudigd: van 17.000 naar bijna 53.000 mensen per jaar in 2014. Dit meldt de NVDV. Elk jaar stijgt het aantal patiënten. Het risico op huidkanker neemt toe naarmate je vaker en op jongere leeftijd gebruikmaakt van de zonnebank.

Categorie: