woensdag, 8. april 2015 - 19:31 Update: 08-04-2015 19:33

Hyundai levert eerste zeven waterstofauto’s aan eindgebruikers

Hyundai levert eerste zeven waterstofauto’s aan eindgebruikers
Hyundai levert eerste zeven waterstofauto’s aan eindgebruikers

Hyundai heeft na afloop van het Waterstofforum op 8 april in Rotterdam de eerste Hyundai’s ix35 Fuel Cell aan eindgebruikers afgeleverd. Naast Rijkswaterstaat, dat al enkele maanden twee Hyundai’s ix35 Fuel Cell in bezit heeft, hebben nu ook de TU Delft, Air Liquide, Linde Gas, de Rotterdamse Mobiliteit Centrale (taxi) en de gemeente Arnhem de Hyundai ix35 Fuel Cell omarmd. De Hyundai ix35 Fuel Cell is een auto met een brandstofcel die rijdt op waterstof en geen CO2 uitstoot.

Hyundai verwacht dit jaar in Nederland 50 waterstofauto’s te gaan leveren. Hyundai-dealerbedrijf Van der Wel in Rotterdam/Bergschenhoek is door Hyundai Motor Netherlands aangesteld als eerste waterstofdealer van Hyundai in Nederland. De Hyundai ix35 Fuel Cell kost € 55.000,- (excl. BTW) en is voor iedereen te koop.

Geen toekomstdroom meer maar realiteit

Met de aflevering van de zeven Hyundai’s ix35 Fuel Cell zijn de eerste waterstofauto’s in Nederland de weg op. Hans Kwaad, algemeen directeur van Hyundai Motor Netherlands ziet grote kansen voor de waterstofauto in Nederland. ‘In de regio’s Rotterdam en Helmond waar nu de waterstoftankstations staan, is er nu echt een goede business case. Later ook in andere regio’s. Er is een grote vraag naar schone mobiliteit. We realiseren ons dat de weg nog lang is, maar nu de eerste waterstofauto’s zijn afgeleverd en er meer tankstations worden gerealiseerd, is schone mobiliteit geen toekomstdroom meer. En het is ook niet meer onbetaalbaar. Hyundai maakt autorijden zonder uitstoot vanaf nu mogelijk en bereikbaar met de innovatieve Hyundai ix35 Fuel Cell. En de voordelen zijn onmiskenbaar groot.’                                     

Categorie: