dinsdag, 7. april 2015 - 14:49

Identiteit verdachten schietpartij Medoclaan in Opsporing Verzocht

Identiteit verdachten schietpartij Medoclaan in Opsporing Verzocht
Foto: archief
Eindhoven

Vanavond worden in Opsporing Verzocht de identiteiten vrijgeven van een 25-jarige man en een 38-jarige man. De mannen worden verdacht van medeplegen poging doodslag bij een schietpartij aan de Medoclaan in Eindhoven waarbij leden van No Surrender betrokken zijn.

Op zaterdagmiddag 4 oktober 2014 is er geschoten bij een huis midden in een woonwijk aan de Medoclaan in Eindhoven. Verschillende bewoners hoorden dat er rond vier uur ’s middags schoten werden gelost en waarschuwden meteen de politie. Toen de agenten aankwamen troffen zij niemand meer aan. Geen slachtoffers en geen daders. Na de melding trof de politie alleen een stel kogelhulzen aan. Bij het onderzoek in de woning zijn bewakingsbeelden gevonden. Op zeer duidelijke bewakingsbeelden is te zien dat het incident ontstaat tussen in totaal negen mannen voor het huis aan de Medoclaan.

Opsporingsprogramma’s

In de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht is uitgebreid aandacht besteed aan de schietpartij. Hierbij zijn beelden van de schietpartij getoond. Twee mannen zijn eerder door de politie aangehouden vanwege betrokkenheid bij de schietpartij.

De mannen waarvan vanavond in Opsporing Verzocht de identiteit wordt vrijgegeven spelen een prominente rol in de schietpartij op 4 oktober 2014 aan de Medoclaan. Op de beelden is te zien dat zij beiden een vuurwapen, of iets dat daar op lijkt, in hun hand hebben.

Verblijfplaats achterhalen

Gedurende het onderzoek zijn verschillende opsporingsmiddelen ingezet om de twee mannen op te sporen. De inzet van deze middelen heeft tot nu toe niet geleid tot het achterhalen van de verblijfplaats van de verdachten. De hoogste instantie van het Openbaar Ministerie, het College van Procureurs-Generaal heeft daarom toestemming gegeven om de identiteit van de verdachten bekend te maken.

Nationale opsporingslijst

Vanwege de ernst van het misdrijf, het recidivegevaar en het feit dat alle aanknopingspunten in het opsporingsonderzoek uitgelopen zijn, worden de identiteiten van de verdachten prijsgegeven. De verdachten hebben de kans gehad zichzelf aan te geven. Hier is geen gehoor aan gegeven.

 

De verdachten worden ook op de Nationale Opsporingslijst geplaatst en staan zowel nationaal als internationaal gesignaleerd.