maandag, 5. januari 2015 - 16:27 Update: 05-01-2015 18:09

IFFR 2015 opent met thriller War Book

Thriller 'War Book' opent IFFR 2015
Foto: IFFR
Rotterdam

Het internationale Film Festival Rotterdam (IFFR) opent woensdag 21 januari de 44ste editie met de politieke thriller War Book van de Britse regisseur Tom Harper. Dit heeft het IFFR maandagmiddag bekendgemaakt.

In War Book bereikt een hypothetisch oorlogsspel tussen een groep ambtenaren het kookpunt, wanneer blijkt dat de dreiging dichterbij is dan ze denken. Een groep hoge Britse overheidsfunctionarissen komt drie middagen bijeen om een 'war book' te ontwikkelen, een scenario voor het geval er een nucleaire oorlog uitbreekt. 

Het spannende, op ware feiten geïnspireerde scenario is van Jack Thorne (Skins). De sterke negenkoppige cast van de film bestaat onder anderen uit Ben Chaplin (The Thin Red Line, Dorian Gray), Sophie Okonedo (Hotel Rwanda), Phoebe Fox en Shaun Evans.

IFFR-directeur Rutger Wolfson: 'War Book is een actuele en relevante film die volledig past bij de hedendaagse kwesties die we onderzoeken tijdens het komende IFFR. Een perfecte film om het festival mee te openen én op te nemen in ons themaprogramma Everyday Propaganda.'

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):