vrijdag, 6. februari 2015 - 17:53 Update: 06-02-2015 17:54

In onderzoek dood Jan Buizer weer twee verdachten aangehouden

In onderzoek dood Jan Buizer weer twee verdachten aangehouden
Foto: Archief EHF
Rotterdam

In het onderzoek naar het misdrijf waarbij Rotterdammer Jan Buizer om het leven kwam zijn opnieuw twee verdachten aangehouden. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

'Het totale aantal komt daarmee op zes. Van hen zitten er vier nog vast', aldus de politie. Op vrijdagavond 12 december 2014 werd in een woning aan de Bredenoord in IJsselmonde het levenloze lichaam gevonden van Jan Buizer. Sindsdien is een team van 20 rechercheurs onafgebroken bezig met het onderzoek. 

Verdachten

In dat omvangrijke onderzoek kwamen twee nieuwe verdachten naar voren: een 24-jarige vrouw uit Hellevoetsluis een een 23-jarige man uit ’s-Gravezande. Ze zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Donderdag werd van een 39-jarige Rotterdamse de voorlopige hechtenis met 30 dagen verlengd. Deze vrouw meldde zich op 24 januari bij de politie. Ook een 24-jarige vrouw die eind januari werd aangehouden zit nog vast.

Opsporing Verzocht

Op 20 januari werd in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. Naar aanleiding van die uitzending meldden zich een dag later een 17-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Rotterdam. Van hen waren beelden te zien in OV. Ze werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Deze twee zijn inmiddels op vrije voeten gesteld, maar ze zijn nog wel verdachte. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Provincie:
Blik op 112: