vrijdag, 6. maart 2015 - 16:27 Update: 06-03-2015 16:32

Inbrekers gesnapt na met klikobak stelen kluis uit kaaswinkel

Inbrekers gesnapt na met klikobak stelen kluis uit kaaswinkel
Foto: fbf
Amsterdam

Vrijdagochtend rond 05.30 uur heeft de politie in Amsterdam twee mannen op verdenking van inbraak in een kaaswinkel in de Utrechtsestraat aangehouden. Dit meldt de politie vrijdag.

De inbraak werd ontdekt door een getuige. Die waarschuwde de politie en die traceerde in de directe omgeving een personenauto de ze controleerde. Een politieman zag dat naast de bestuurder, een persoon onder een deken voor de passagierstoel verborgen zat. De bestuurder onttrok zich aan de controle en ging er met hoge snelheid vandoor.

De politie zette de achtervolging in. Onderweg sprong de passagier uit de auto en dook het water van de Bilderdijkkade in. De bestuurder van de auto kon op de Vondelstraat worden aangehouden. De vluchtende zwemmer werd uit het water gevist en aangehouden.

Kluis in kliko

Bij een nader onderzoek bij de kaaswinkel bleek er inderdaad te zijn ingebroken. De getuige had gezien dat de inbrekers een klikobak aan het verplaatsen waren geweest. In de directe omgeving werd een klikobak, met daarin de kluis uit de kaaswinkel aangetroffen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: