donderdag, 8. januari 2015 - 23:46 Update: 09-01-2015 9:04

Indrukwekkende demonstratie op Wilhelminaplein Leeuwarden voor solidariteit en vrijheid

Indrukwekkende demonstratie op Wilhelminaplein Leeuwarden voor solidariteit en vrijheid
Foto: Fotobureau Hoge Noorden
Leeuwarden

Zo'n 3000-3500 mensen uit Leeuwarden en de wijde omtrek zijn donderdag samengekomen op het Wilhelminaplein om op te komen voor de vrijheid van meningsuiting en als steunbetuiging aan de slachtoffers van de aanslag in Parijs.

Samen luisterden zij naar de burgemeester van Leeuwarden, Ferd Crone en Hans Snijder, hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant. Dit heeft de gemeente Leeuwarden bekendgemaakt.
 

Burgemeester Crone startte de demonstratie met het uitspreken van de afschuw over de verschrikkelijke gebeurtenissen, de waarde van de vrijheid van meningsuiting en riep de bezoekers op tot solidariteit. Dit deed hij namens de Friese burgemeesters, de commissaris van de Koning en de Leeuwarder imams. Een groot aantal van hen stond bij Crone op het podium om letterlijk achter zijn uitspraken te staan.

Aansluitend aan zijn verhaal werd een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslag in Parijs. Ook werd er op een groot scherm beelden getoond van herdenkingen op andere plekken in Nederland en de rest van Europa.

Namens de Friese media sprak Hans Snijder hierna de bezoekers op het plein toe. Hij gaf aan dat er in een groot gedeelte van de wereld geen vrijheid van meningsuiting is. Wij moeten daarom blijven vechten voor dit recht, dat sinds de Tweede Wereldoorlog zo vanzelfsprekend is in Nederland.

 

Provincie: