dinsdag, 3. februari 2015 - 20:43 Update: 04-02-2015 13:03

'Ingrijpen politie Amsterdam voorkomt nieuwe liquidatie'

'Ingrijpen politie Amsterdam voorkomt nieuwe liquidatie'
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De aanhouding afgelopen zondag in de Knokkestraat in Amsterdam-Nieuw-West, waarbij door het arrestatieteam is geschoten en één verdachte daardoor gewond raakte, betrof niet zoals eerder door de politie gemeld één persoon maar ging om in totaal vier verdachten.

Automatische wapens

De politie denkt met de aanhouding een nieuwe liquidatie of ernstig misdrijf te hebben voorkomen. Dit heeft hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg dinsdag in het AT5-programma Het Verhoor laten weten. In de auto waar de vier verdachten in zaten zijn een aantal wapens, waaronder automatische wapens aangetroffen. 

De aanhouding van de vier verdachten in de Knokkestraat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.25 uur waarbij een arrestatieteam werd ingezet. De verdachte waarop is geschoten is gewond geraakt en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere verdachte werd gebeten door een politiehond. 

De actie van het arrestatieteam hield verband met een lopend onderzoek. Voorafgaand aan het schietincident vond een aanrijding plaats met de auto waarin de verdachte zich bevond. Een van de voertuigen is daarna tegen een pergola aangereden.

Provincie:
Blik op 112: