dinsdag, 10. maart 2015 - 18:38 Update: 10-03-2015 19:02

Initiatief voor Amsterdamse vondeling levert ruim 20.000 euro op

Initiatief voor Amsterdamse vondeling levert ruim 20.000 euro op
Foto: Politie
Amsterdam

Het initiatief van Frank de la Bey uit Deventer, die voor de eind oktober 2014 uit een ondergrondse vuilcontainer gehaalde Amsterdamse vondeling een studiefonds in het leven riep, heeft uiteindelijk 20.235,- euro opgebracht. Dit maakte Frank dinsdag bij de Jeugdbescherming Regio Amsterdam bekend.

‘Meer dan duizend mensen hebben een bedrag gedoneerd aan het meisje. Zelfs na de bekendmaking van dit bedrag wordt er nog gedoneerd, Frank zorgt dat alles bij haar terecht komt’, meldt aldus de Jeugdbescherming Regio Amsterdam.

‘Een feestelijke dag, met een tragische aanleiding. Toch staat hier een trots en gelukkig mens’ zegt Frank, ten overstaan van zijn vrouw, kinderen en andere betrokkenen bij de overdracht van het fonds aan Jeugdbescherming Regio Amsterdam dinsdagochtend. ‘20.000,-  euro was het ultieme doel, fantastisch dat dit gehaald is. Zo gaaf dat honderden mensen je gevoel van onbehagen en iets willen doen, delen.’

Krachtig gebaar

De overdracht bestond tevens uit de overhandiging van een ‘Wensboek’: een boekje met alle boodschappen van toekomstwensen, liefde en steun die de donateurs aan het studiefonds hebben achtergelaten voor het dappere meisje. ‘Het fonds is daarmee zoveel meer dan geld alleen, het is een krachtig gebaar dat ze wél gewenst is, dat ze er wél mag zijn.’ zegt Frank, die hoopt dat het meisje dit boekje uiteindelijk zal lezen als ze groot is.

Provincie:
Tag(s):