maandag, 16. maart 2015 - 21:11 Update: 17-03-2015 8:22

Inkrimping vloot Martinair kost banen

Inkrimping vloot Martinair kost velen hun baan
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amstelveen

Martinair Cargo gaat haar vloot vóór juni 2016 inkrimpen. Dit heeft het bedrijf besloten na langdurig overleg met alle betrokken partijen.

In september 2014 kondigde Air France KLM Martinair Cargo aan de benodigde vrachtcapaciteit in haar netwerk te zullen verminderen. Zowel KLM als Martinair Cargo hebben de gevolgen van dit besluit met beide ondernemingsraden besproken. De beslissing om de vloot te reduceren, wordt genomen om het bedrijfsonderdeel financieel gezond te maken. Het besluit raakt ongeveer 330 medewerkers. Het besluit raakt ongeveer 170 grond medewerkers in Nederland, 50 in het buitenland en 110 cockpit crew. 

Vrijwillige vertrekregeling

Voor de grondmedewerkers zal het bedrijf zich tot het uiterste inspannen voor herplaatsing binnen de KLM Groep met bestaande instrumenten die eventueel uitgebreid gaan worden met een vrijwillige vertrekregeling. 

Piloten

Voor de piloten van Martinair Cargo is de afgelopen tijd een aantal vrijwillige maatregelen uitgerold. Herplaatsingsmogelijkheden binnen de groep zijn de afgelopen maanden onderzocht en een aantal vliegers hebben de overstap gemaakt naar Transavia. 

Air France-KLM-Martinair Cargo betreurt de sociale gevolgen, maar deze reductie is nodig om het vrachtbedrijf gezond te krijgen.

Provincie:
Tag(s):