dinsdag, 3. maart 2015 - 21:12 Update: 03-03-2015 22:04

Internationaal onderzoek BTW-fraude, 8 arrestaties in Nederland, Spanje en Cyprus

BTW-fraudeurs opgepakt in Nederland, Spanje en Cyprus
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Dinsdag zijn er in totaal 8 verdachten aangehouden in een internationaal onderzoek door een Joint Investigation Team (JIT) naar btw- carrouselfraude. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdagavond.

In verschillende landen hebben er doorzoekingen plaatsgevonden. In Nederland heeft de FIOD, onder leiding van het Functioneel Parket, doorzoekingen gedaan in 4 woningen in Almere, Laren, Boskoop en Maastricht en een bedrijfspand in Hilversum.

Arrestaties

Op verzoek van Nederland zijn in totaal 8 aanhoudingen verricht waarvan er 4 in Nederland, 3 in Spanje en 1 op Cyprus zijn gedaan. Daarnaast is er in binnen- en buitenland beslag gelegd op diverse bankrekeningen en onroerend goed. 

Internationaal 

Er zijn 18 landen betrokken bij de internationale actie. Nederland is een van de landen die met een geschat nadeel van enkele tientallen miljoenen euro is benadeeld door de btw-carrouselfraude. Doordat deze carrouselfraude internationaal wordt aangestuurd en gebruik maakt van zogenoemde online betaalplatforms in het buitenland is gekozen voor een Europese aanpak in de vorm van een JIT. 

Provincie:
Tag(s):