dinsdag, 13. januari 2015 - 9:27 Update: 13-01-2015 10:51

Invallen en arrestaties na ontvoeringen

Invallen en arrestaties na ontvoeringen en handel in hennep
Foto: fbf
Nijmegen

De politie heeft dinsdagochtend drie mannen aangehouden. De verdachten zijn een 29-jarige man uit Lent, een 39-jarige man uit Nijmegen en een 30-jarige man zonder vaste verblijfplaats. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zij worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving, overtreding van de Opiumwet en overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Twee van de drie verdachten zijn lid van een motorclub. Ook werden in een garagebox en zes woningen in Nijmegen, Lent, Groesbeek en twee bedrijfspanden, waarvan één in Beuningen en een café in Nijmegen, doorzoekingen gedaan. Er werden op diverse plaatsen goederen in beslag genomen.

De politie startte op 21 oktober 2014 een onderzoek nadat er een grote hennepkwekerij in Dodewaard werd opgerold waarbij zes mannen uit Nijmegen in de leeftijd van 28 t/m 58 jaar werden aangehouden. De zes zitten nog vast en moeten binnenkort voor de rechter verschijnen.

Ontvoering

In het verlengde daarvan, werd op 24 oktober een familielid van één van de verdachten onder bedreiging van een vuurwapen met geweld in een auto getrokken en gedwongen naar haar woning te gaan. De verdachten zeiden daarbij dat ze geld wilden zien. Uiteindelijk zijn de twee verdachten er vandoor gegaan nadat de politie was gewaarschuwd.

Tweede ontvoering

In de nacht van vrijdag 31 oktober op zaterdag 1 november 2014 werd een Nijmegenaar in een woning aan de Lijnbaanstraat overvallen door meerdere mannen. Hij werd bedreigd en de overvallers namen de man in hun auto mee. Bij het winkelcentrum Zwanenveld in Nijmegen werd hij uit de auto gezet.

Onderzoek

Na een uitgebreid onderzoek werd duidelijk dat bovenstaande zaken met elkaar te maken hebben en dat de drie aangehouden verdachten hierbij waarschijnlijk betrokken zijn geweest. Twee verdachten zijn leden van een motorclub. De ontvoeringen hebben grote onrust teweeg gebracht in het Waterkwartier.

Er werden voor deze actie een kleine honderd man ingezet omdat op diverse plaatsen doorzoekingen werden gedaan. Daarbij werd de politie bij deze doorzoekingen ondersteund door een speciale eenheid van Defensie. 

Provincie:
Blik op 112: