maandag, 12. januari 2015 - 22:02

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar ICNN Drachten

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN naar ICNN Drachten
Foto: Wendy Scholten
Drachten

Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam komt naar ICNN Drachten. Hij zal beide springweekenden aan de start verschijnen met jongere en ervarener paarden, waaronder zelfs zijn ‘gouden’ springtopper Zenith SFN.

Het drieweeks hippisch evenement sluit af met internationale springsport van 15 tot en met 25 januari met ruiters uit zo’n 25 verschillende landen.

De buitenlandse deelnemers krijgen stevige concurrentie van Nederlandse toppers als Marc Houtzager, Albert Zoer, Leopold van Asten, Bart Bles, Leon Thijssen en Willem Greve. Jeroen Dubbeldam rijdt komend weekend de KWPN-goedgekeurde Grand Prix-hengst Quality Time TN (v. Quantum), die na een pauze voor het eerst weer mee gaat. Verder start hij de twaalfjarige ruin Cassius (v. Canturano), die springamazone Luciana Diniz een jaar geleden aankocht en kortgeleden bij Dubbeldam in training zette, de negenjarige Conjurer (v. Coronado) van de Russische ruiter Vladimir Tuganov met wie hij vaker zaken doet en de negenjarige Boemerrang (v. Namelus R), die al vanaf vierjarige op Stal De Sjiem verblijft.

“Met Cassius en Conjurer heb ik weer wat verfrissing in de stal. Eens kijken hoe ze zich ontwikkelen. Boemerrang heeft afgelopen jaar een paar keer internationale parcoursen voor jonge paarden gesprongen. Inderdaad, ik heb hem niet veel mee gehad, maar dat kwam omdat het hele jaar in het teken stond van Zenith SFN met het oog op de Wereldruiterspelen”, vertelt Jeroen Dubbeldam.

Categorie:
Provincie: