vrijdag, 10. april 2015 - 14:06 Update: 10-04-2015 16:01

Jeroen van Koningsbrugge mag 'Wit licht' toch opnieuw uitbrengen

Opnieuw uitbrengen nummers ‘The Passion’ toch toegestaan
Foto: Archief EHF
Hilversum

Het opnieuw opnemen en uitbrengen van de nummers die ten gehore zijn gebracht in ‘The Passion’ door artiesten die aan dit programma hebben meegewerkt, is in principe toegestaan. Dit meldt het Commissariaat voor de Media vrijdag.

‘De EO/KRO heeft de artiesten terecht gewezen op het feit dat de artiesten niet mogen refereren aan beeldmerken en/ of het tv programma van de EO/KRO. Maar er staat voor de artiesten niets aan hun artistieke vrijheid in de weg om de nummers opnieuw op te nemen en op single uit te brengen’, aldus het Commissariaat vrijdag .

Voor publieke omroepen is veel mogelijk, wel moeten zij zich houden aan bepaalde criteria. Zolang zij zich hieraan houden is er geen enkel probleem.

Jeroen van Koningsbrugge kreeg vorige week, na het zingen van zijn versie van Wit Licht in The Passion, lovende woorden. Het idee van Jeroen was om dit op singel uit te brengen. Ondanks de toestemming van de producer en tekstschrijver John Ewbank, stak het Commissariaat van de Media hier eerder dus een stokje voor.

Categorie:
Provincie: