dinsdag, 20. januari 2015 - 20:29 Update: 20-01-2015 20:32

Joop Munsterman stopt helemaal bij FC Twente

Joop Munsterman stopt helemaal bij FC Twente
Foto: Archief FBF.nl
Enschede

Joop Munsterman heeft dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn vertrek aangekondigd bij FC Twente. Aan het einde van dit seizoen legt Munsterman zijn werkzaamheden neer, ook als voorzitter. “Na twaalf ongelooflijk intensieve jaren ben ik daar echt aan toe.”

“Ik moet eerlijk zeggen dat de jaren als in een roes voorbij zijn gegaan”, kijkt Joop Munsterman terug. “FC Twente heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt met natuurlijk het kampioenschap van 2010 als hoogtepunt; het mooiste dat je als club, en misschien ook wel als regio, kan meemaken. Het dakdrama, met twee dodelijke slachtoffers, was voor mij een absoluut dieptepunt. Het zijn zo de eerste zaken waaraan ik denk als ik terugkijk op al die jaren. Er is zo ontzettend veel gebeurd, eigenlijk teveel om op te noemen; heel veel dingen zijn goed gegaan, maar er zijn ook fouten gemaakt. Een ding is duidelijk: we hebben de stap weten te maken van middenmoter naar top-5 club. Een stap die velen onmogelijk achtten. Daar mogen we met zijn allen hier in Twente trots op zijn.”

Rustig gevoel

“Ik heb onlangs te kennen gegeven na twaalf jaar, waarvan tien jaar als voorzitter, aan het eind van dit seizoen te willen stoppen. Ik merkte dat ik daar echt aan toe ben. Werken bij een voetbalclub is nou niet bepaald een 9-to-5 job, zeker niet als je als club van een klein lokaal familiebedrijf groeit naar een bedrijf dat in de top van haar branche opereert. Het waren ongelooflijk intensieve jaren en we weten allemaal dat de laatste jaren niet de gemakkelijkste zijn geweest. Het is fijn om nu te constateren dat FC Twente met een nieuwe structuur en een degelijke en verantwoorde governance vooruit kan. Dit jaar maakt FC Twente weer winst en het proces, de strategie en de operationele taken naar de nabije toekomst liggen vast. Dat geeft een rustig gevoel; de club is in goede handen en omdat dat zo is, voelt dit ook als het goede moment om mijn vertrek aan de kondigen. En ik kan mij geen betere opvolger wensen dan vice-voorzitter Aldo van der Laan.”

Categorie:
Provincie: