zondag, 8. maart 2015 - 10:45 Update: 08-03-2015 15:47

Kabinet succesvol met financiering startups

Valorisatieprogramma kabinet is goed voor 650 extra gerealiseerde startups
Foto: RVD
Den Haag

Uit een tussentijdse evaluatie blijkt dat het Valorisatieprogramma van het kabinet om kennis om te zetten in bedrijvigheid op koers ligt. Vanaf 2010 zijn er meer dan 650 extra startups ontstaan vanuit universiteiten. Dit hebben de ministeries van Economische Zaken (EZ) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) gemeld.

Daarnaast verstrekte de overheid ruim 100 leningen van gemiddeld 35.000 euro aan kansrijke startende bedrijven vanuit de wetenschap. ‘Nederland heeft wetenschappelijke kennis van wereldklasse in huis. Het omzetten van die kennis in ondernemerschap is een van de stuwende krachten voor de aantrekkende economie,’ aldus Kamp.

Impuls voor ondernemerschap

Met het Valorisatieprogramma zetten overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen tussen 2010 en 2018 in totaal 132,4 miljoen euro in om publiek gefinancierde kennis beter te benutten. ‘Wanneer innovatieve, wetenschappelijke kennis omgezet wordt in praktische toepassingen, profiteren we hier met z’n allen van. Zo kan wetenschap voor meer welvaart, meer groei en meer banen zorgen, aldus Dekker.

Categorie:
Provincie: