dinsdag, 21. april 2015 - 16:58

Kalveren veilig na grote brand in schuur Noordeloos

Kalveren veilig na grote brand in schuur Noordeloos
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Noordeloos

Op dinsdagmiddag 21 april is de brandweer met groot materieel uitgerukt naar een uitslaande brand in een leegstaande loods aan de Botersloot in Noordeloos. De brandweer wist uitbreiding van de brand naar een naastgelegen stal vol met kalveren te voorkomen, waardoor deze dieren in veiligheid bleven. De leegstaande loods brandde uit. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen.

De brandweer werd omstreeks 14:00 uur gealarmeerd voor een brand in een loods van een boerderij aan de Botersloot in Noordeloos. De brand ontstond na laswerkzaamheden. Het betrof een uitslaande brand in een grote leegstaande loods van ongeveer 60 bij 100 meter. De direct naastgelegen loods stond vol met kalveren.

Vanwege de locatie en de grootte van de brand en het gevaar van uitbreiding naar de naastgelegen loods, werd met groot materieel uitgerukt. De inzet van de brandweer was erop gericht om uitbreiding te voorkomen. Dit lukte, waardoor de naastgelegen loods geen vlam vatte en de kalveren waren gered. Het grootste deel van de kalveren stond inmiddels al buiten, een aantal kon binnen blijven, omdat direct gevaar was geweken. De leegstaande loods kon niet worden gered en brandde uit.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):