maandag, 9. februari 2015 - 17:13 Update: 09-02-2015 19:14

Kamp:extra maatregelen waaronder beperken gaswinning Groningen

Kamp:gaswinning Groningen wordt tot 1 juli verder beperkt tot 16,5 miljard m3
Foto: RVD
Groningen

Minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) heeft maandagmiddag in Groningen tijdens een persconferentie met de provincie Groningen en Groningse gemeenten aangekondigd dat er een pakket aan extra maatregelen zal worden genomen. Eén belangrijke maatregel is het tot 1 juli verder beperken van de gaswinning tot 16,5 miljard m3.

‘De inwoners van Groningen hebben recht op een veilige en leefbare woonomgeving. Rijk, provincie en gemeenten slaan de handen ineen om de problemen die er in Groningen zijn aan te pakken. Met deze maatregelen, de aanstelling van een Nationaal Coördinator en het beperken van de gaswinning worden de problemen van nu sneller opgelost en in de toekomst zo veel mogelijk voorkomen’, aldus Kamp.

Een pakket aan extra maatregelen moet de veiligheid en leefbaarheid in Groningen verder vergroten. Een Nationaal Coördinator gaat er met een speciale overheidsdienst voor zorgen dat deze grootschalige operatie goed en snel verloopt. 

Bewoners kunnen eenvoudiger aanspraak maken op ruimere compensatiemaatregelen. De gaswinning wordt voorlopig beperkt waardoor op basis van nieuwe onderzoeken in juli kan worden besloten of het kabinetsbesluit van 39,4 miljard kubieke meter voor 2015 gehandhaafd blijft of verdere verlaging nodig is.

Categorie:
Provincie: