zaterdag, 18. april 2015 - 21:50 Update: 18-04-2015 21:54

Kampioen PSV legt alle zeventien clubs over de knie

Kampioen PSV legt alle zeventien clubs over de knie
Foto: Archief FBF
Eindhoven

(ElfVoetbal - BlikOpNieuws) PSV is kampioen. Door de 4-1 thuiszege van vanavond (zaterdag) op SC Heerenveen is de ploeg uit Eindhoven niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Het verschil tussen de ploeg van trainer Phillip Cocu en de andere ploegen uit de Eredivisie is dit seizoen simpelweg te groot. PSV legde alle zeventien clubs over de knie.

PEC Zwolle (3-1), SC Heerenveen (1-0), Ajax (1-3) en Feyenoord (2-1) wisten weliswaar te winnen van PSV, de tweede ontmoeting met deze vier tegenstanders eindigden allemaal in een zege voor de ploeg uit Eindhoven. Verder wist tot dusverre enkel FC Groningen punten af te snoepen van de Eindhovenaren (1-1).

Topscorers

De kersverse kampioen levert bovendien de twee best scorende spelers in het topscorersklassement. Nummer één Memphis Depay zorgde vanavond voor de 2-0 en maakte daarmee zijn twintigste doelpunt in de Eredivisie dit seizoen. Daarmee is de Oranje-international de eerste Nederlandse speler die twintig of meer doelpunten maakt sinds het seizoen 2011/2012.

In dat seizoen lukte dat Bas Dost in dienst van SC Heerenveen én een huidige collega van Depay, Luuk de Jong, destijds in dienst van FC Twente. Luuk de Jong tekende vanavond voor twee doelpunten en volgt Depay met achttien doeltreffende acties dit Eredivisie-seizoen op de voet.

Kopkracht

Spits Luuk de Jong wordt dit seizoen vaak geroemd als aanspeelpunt. Hij is sterk aan de bal en wint veel kopduels. De Jong is ook de eerste speler die tien of meer kopdoelpunten maakt in één seizoen sinds Klaas-Jan Huntelaar in 2007/2008. De huidige spits van het Duitse Schalke 04 scoorde dat seizoen liefst elf keer met het zijn hoofd.

Dat de bal telkens op het hoofd van De Jong kwam lag grotendeels aan de linkervoet van linksback Jetro Willems. Zevenmaal lag een pass van de voet van Willems ten grondslag aan een kopdoelpunt van zijn teamgenoot.

Mede dankzij de tandem Willems-De Jong en de bevliegingen van sterspeler Memphis Depay mag PSV zich na vanavond eindelijk weer de kampioen van Nederland noemen. Sinds het seizoen 2007/2008 ging de titel achtereenvolgens naar AZ, FC Twente en viermaal Ajax.

Categorie:
Tag(s):