maandag, 23. maart 2015 - 9:50 Update: 23-03-2015 9:50

Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis gefuseerd

Foto van ziekenhuis | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Hoofddorp/Haarlem

Vandaag, maandag 23 maart 2015, zijn het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis gefuseerd tot het Spaarne Gasthuis.

Het Spaarne Gasthuis biedt zorg aan patiënten in Kennemerland, de Haarlemmermeer en de Bollenstreek.

Peter van Barneveld, bestuursvoorzitter: "Het Spaarne Gasthuis is een modern en topklinisch ziekenhuis dat midden in de samenleving staat. We zijn er voor iedereen die een beroep doet op ons. We werken met elkaar aan de best denkbare zorg voor onze patiënten. Dat doen we met passie en op professionele wijze. Iedereen die bij ons komt behandelen we als gast. We geloven in de kracht van samenwerking."

Voorlopig verandert er niets voor patiënten. Zij kunnen dichtbij huis terecht op de plek waar ze nu ook komen. De komende tijd wordt verder gewerkt aan de verdeling van zorg over de verschillende locaties. Zo komt in de kliniek in Haarlem Zuid het accent te liggen op hoog complexe zorg. Dit is zorg waarvoor 24 uur per dag een OK-team klaar moet staan. In Hoofddorp kunnen patiënten op termijn terecht voor veelvoorkomende behandelingen die goed planbaar zijn.

Introductie elektronisch patiëntendossier Epic

Dé voorwaarde om te fuseren is het gebruik van één elektronisch patiëntendossier. Dit waarborgt de kwaliteit en veiligheid van zorg. Op 22 maart is dan ook in Haarlem Zuid en Haarlem Noord elektronisch patiëntendossier Epic geïntroduceerd. Epic was al in gebruik in het voormalige Spaarne Ziekenhuis.

Alle patiënten van het Spaarne Gasthuis kunnen met de komst van het nieuwe patiëntendossier gebruik maken van een patiëntenportaal, mijnspaarnegasthuis.nl. Hiermee kunnen zij zelf zaken regelen met het ziekenhuis, bijvoorbeeld het inzien van uitslagen van onderzoeken, een herhaalafspraak inplannen of een vraag stellen aan het behandelteam.

Nieuw logo

Vanaf 22 maart is bij het Spaarne Gasthuis een nieuwe huisstijl in gebruik, die gefaseerd wordt ingevoerd. In het logo is de rivier het Spaarne te zien. Daarnaast is er een heldere verwijzing naar het trapgeveltje van het St. Elisabeth's Gasthuis en daarmee naar onze rijke historie die begon in 1581. Het logo is daardoor nieuw en vertrouwd tegelijk. De kleuren verwijzen naar de lucht, het gras, de zee en het groene karakter van de regio. Ze benadrukken ook dat we veel belang hechten aan duurzaamheid in alles wat we doen. In de loop van 2015 worden ook de gevels en de uniformen omgezet in de nieuwe huisstijl.

Nieuwe organisatie

Het Spaarne Gasthuis heeft vestigingen in Haarlem-Noord, Haarlem-Zuid, Hoofddorp en Heemstede. Ook zijn er poliklinieken in Velsen-Noord, Nieuw-Vennep en Hillegom. Gezamenlijk heeft de organisatie een omzet van 368 miljoen euro (gebaseerd op de jaarcijfers 2013). Er werken in totaal 265 medisch specialisten en 4.500 medewerkers.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: