vrijdag, 9. januari 2015 - 23:12 Update: 09-01-2015 23:18

Kettingbotsing met 12 voertuigen op A58 bij Oirschot

Oirschot

Op de snelweg A58 bij Oirschot gebeurde vrijdag laat in de middageen kettingbotsing met maar liefst twaalf voertuigen.

Bij het ongeval viel één gewonde welke per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. Vanwege
het ongeval welke op de linker rijstrook gebeurde sloot Rijkswaterstaat beide rijstroken tussen Moergestel en Oirschot af. Het verkeer werd over de vluchtstrook om het ongeval heel geleid.

Meerdere ambulances, de brandweer en verschillende politie-eenheden spoedde zich naar de snelweg bij Oirschot. Wonderbaarlijk vielen er niet veel gewonden, wel was de materiele schade groot. Door de kettingbotsing ontstond er een kilometerslange file met een grote vertraging als gevolg. Verkeer richting Eindhoven werd geadviseerd via 's-Hertogenbosch over de snelweg A65 en de A2 te reizen.

Tijdens het incident lette een passerende vrachtwagenchauffeur even niet goed op en schaafde tientallen meters tegen de geleidenrail. Zonder zich ergens om te bekommeren reed de chauffeur verder. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Of de hevige regenval een oorzaak van het ongeval zou kunnen zijn sluit men niet uit. Bergingsvoertuigen reden af en aan om maar liefst twaalf beschadigde voertuigen te bergen.

 

Provincie:
Blik op 112: