zondag, 19. april 2015 - 10:58 Update: 19-04-2015 11:29

Kiezers PvdA en VVD erg verdeeld over bed-, bad- en broodregeling

Kiezers PvdA en VVD erg verdeeld over bed-, bad- en broodregeling
Foto: Archief EHF
Den Haag

Uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond blijkt dat de kiezers van PvdA en VVD het behoorlijk met elkaar oneens zijn als het gaat om de bed-, bad- en broodregeling.

Van de VVD-kiezers vindt 16 procent dat de uitgeprocedeerde asielzoekers deze opvang moeten krijgen, van de PvdA-kiezers is dat 80 procent. Dit melden verschillende media zondag.

Niet alleen bij de kiezers, ook in de coalitie van PvdA en VVD zorgt het onderwerp voor verdeeldheid. Er wordt al dagen overleg gevoerd door de regeringspartijen. De strijd werkt volgens De Hond wel positief uit in de peilingen. De VVD krijgt er volgens deze peilingen nu 2 zetels bij en de PvdA 1. De zetels gaan  ten koste van SP, D66 en PVV.

Het vraagstuk over de opvang van de uitgeprocedeerde asielzoekers geeft de regeringspartijen een kans om zich los van elkaar te profileren. De PvdA doet dit als barmhartige linkse partij en de VVD laat zich zien als koene rechtse partij

Bij de huidige VVD-kiezers vindt een minderheid (25 procent) dat dit onderwerp een val van het kabinet waard is. Bij de huidige PvdA-kiezers is dat 38 procent.

Provincie: