maandag, 4. mei 2015 - 17:11 Update: 04-05-2015 17:31

Kinderen redden moeder door vader met vleesmes om te duwen

Kinderen redden moeder door vader met vleesmes om te duwen
Foto: fbf
Etten-Leur

Zondagavond heeft de politie omstreeks 22.45 uur in een woning een 36-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld. ‘Hij zou zijn ex-vrouw bedreigd hebben met een vleesmes, in bijzijn van twee van hun kinderen’, meldt de politie maandag.

Het 41-jarige slachtoffer deed aangifte. Ze vertelde dat haar ex man zondagavond rond 22.15 uur bij haar woning had aangebeld. Hij wilde zijn zoon spreken. Ze vertelde hem dat hij weg moest gaan. Hierop fietste hij weg. Ze ging met twee zoontjes naar boven, naar een slaapkamer aan de voorzijde. 

Rond 22.30 uur hoorde ze dat het glas van de voordeur werd stuk gemaakt. Ze hoorde dat er iemand naar boven kwam en zag dat kort daarna de deur van de slaapkamer geopend werd. Haar ex-man stond daar met een vleesmes in zijn handen. Hij probeerde haar te steken, de jongens hebben hem omver geduwd waarna ze kon vluchten naar een woning in de buurt waar ze alarm sloeg.

Aanhouding

Agenten die op de melding afkwamen, zagen de verdachte uit het huis komen met een mes in zijn handen. Een van de dienders nam zijn pepperspray in zijn handen en riep meerdere keren: "Laat vallen dat wapen". Uiteindelijk legde de verdachte het mes op de grond waarna hij werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):