maandag, 30. maart 2015 - 10:43 Update: 30-03-2015 17:39

KNMI:Code geel voor harde windstoten blijft van kracht

foto van storm
Foto: Ko van Leeuwen
De Bilt

De harde wind blijft ook vandaag en morgen ons land teisteren. Het KNMI waarschuwt dan ook met code geel voor zware windstoten.

Het is vandaag wisselend bewolkt en vooral in de ochtend komt er nog een enkele bui voor. Later in de avond neemt vanuit het westen de bewolking toe en kan er daar wat regen vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7 graden in het noordwesten tot 10 in het zuiden van het land. De wind blijft westelijk en is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, eerst mogelijk stormachtig op de Wadden. In het (noord)westelijk kustgebied kunnen in de ochtend nog zware windstoten voorkomen.

Komende nacht is er veel bewolking en perioden met regen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 6 graden en wordt al vroeg bereikt. In de loop van de nacht loopt de temperatuur weer op. De zuidwestenwind neemt toe tot (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust. Met name in de kustprovincies kunnen dan weer zware windstoten voorkomen.

Dinsdag overdag is het half tot zwaar bewolkt en vallen er enkele buien. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7 graden in het noordwesten tot 10 in het zuidoosten van het land. De westelijke wind is (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust. Mogelijk trekt de wind in het Waddengebied in de ochtend tijdelijk aan tot storm, windkracht 9. Verder komen er in het hele land (zware) windstoten voor.

Ook na dinsdag blijft de wind krachtig. (Bron: KNMI)

Provincie:
Tag(s):