zaterdag, 10. januari 2015 - 16:55

KNVB in gesprek met Heerenveen na dubieus oefenduel

Heerenveen

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Zeer merkwaardige taferelen tijdens het oefenduel tussen sc Heerenveen en Standard Luik.

De Spaanse scheidsrechter Raúl Nicolas Espejo raakte in opspraak na enkele dubieuze beslissingen. De Friezen stapten boos van het veld en gaan daar met de KNVB over in conclaaf.

Een woordvoerder van de KNVB meldt aan de NOS dat de nationale voetbalbond contact zal opnemen met Heerenveen 'om te kijken wat er precies gebeurd is'. "Maar een ploeg stapt niet zomaar van het veld. Afhankelijk van het gesprek zullen we kijken of er nader onderzoek nodig is."

De dienstdoende arbiter wees naar de stip alsof zijn leven ervan afhing. Liefst vier keer kende hij een penalty toe. De laatste pingel leidde tot woede en onbegrip bij Heerenveen. Nadat keeper Kristoffer Nordfeldt de strafschop stopte, mocht een speler van Standard Luik om onverklaarbare redenen opnieuw aanleggen.

Trainer Dwight Lodeweges zinspeelde na afloop op matchfixing, zonder het woord daadwerkelijk in de mond te nemen. "Ik wil niets impliceren, maar ik had de indruk dat er een bepaalde uitslag nodig was." De KNVB wacht eerst het gesprek af voordat zij stelling neemt.

Categorie:
Tag(s):