woensdag, 4. maart 2015 - 12:20 Update: 04-03-2015 12:22

KNVB straft FC Twente met drie punten in mindering

KNVB straft FC Twente met drie punten in mindering
Foto: SXC
Enschede

(ElfVoetbal - BlikOpNieuws) FC Twente heeft per direct drie punten in mindering gekregen. Daardoor heeft de licentiecommissie van de KNVB de club een straf opgelegd vanwege het opnieuw niet halen van een normstelling zoals in het plan van aanpak is afgesproken.

De drie punten aftrek is van toepassing op het huidige seizoen, meldt de club. Daarmee komt een einde aan dagen onzekerheid. Maandagavond informeerde ELF Voetbal nog bij de voetbalbond en was er van een voorgenomen straf nog geen sprake. 24 uur later is de dreigende puntenstraf, waardoor FC Twente haar huidige aantal van 35 punten ziet minderen naar 32 en terugvalt van plek acht naar negen op de ranglijst.

De licentiecommissie van de KNVB is het niet eens met de afschrijvingsmethodiek op het stadion die is toegepast in het jaarverslag van 2013/2014. Ook al is deze goedgekeurd door de accountant. Het moeten terugdraaien hiervan zorgt ervoor dat het netto verlies negatiever uitvalt en dat daarmee de afgesproken normstelling hiervan niet wordt gehaald.

"Dit is een blamage voor de club", vertelt voorzitter Aldo van der Laan van de Tukkers. "We betreuren de beslissing, maar zullen op grond van formele onderbouwing geen beroep aantekenen. FC Twente zal met de licentiecommissie en de KNVB over het vervolg van plan van aanpak in overleg treden, waarbij de afschrijvingsmethodiek ook een onderdeel is."

Alfred Schreuder, trainer/coach van de Enschedese club, vertelt dat de club wel degelijk al op de hoogte was gesteld over de dreigende straf. "We weten dat we met de club een zware financiële tijd doormaken, maar het is wel heel vervelend om daar op deze manier mee te worden geconfronteerd. De spelers zijn ingelicht over de situatie. We moeten het accepteren en als team blijven knokken. Dat zijn we verplicht aan onszelf, maar zeker aan de supporters."

Categorie:
Tag(s):