vrijdag, 20. februari 2015 - 23:31 Update: 20-02-2015 23:33

Koeman na Jans terug naar De Kuip?

Koeman na Jans terug naar De Kuip?
Foto: Archief EHF

(ElfNieuws- BlikOpNieuws) Ronald Koeman hoopt ooit nog eens terug te keren als trainer van Feyenoord in De Kuip. Hij droomt ervan om kampioen te worden met de Rotterdammers.

Koeman was de afgelopen drie jaar de hoofdtrainer van Feyenoord. Op 25 juli 2011 kwam hij binnen bij de Rotterdammers. Hij volgde Mario Been op, die vertrok omdat de spelersgroep geen vertrouwen meer had in een goed seizoen met Been. 

De Zaandammer nam het stokje over van Been, die eindigde in zijn laatste seizoen bij Feyenoord op de tiende plaats. Niemand had vertrouwen in Feyenoord, maar onder Koeman werd de ploeg in het eerste jaar gelijk 2e. Het seizoen erop eindigde de club op de derde (gedeeld twee) plaats en in het laatste seizoen van Koeman in De Kuip werd hij tweede. 

De huidige trainer van Southampton behaalde 1,93 punten per wedstrijd. Van alle trainers die vanaf 2000 in De Kuip waren, behaalde alleen Bert van Marwijk meer punten (1,95) per wedstrijd dan Koeman. Van Marwijk won in 2002 ook de UEFA Cup met Feyenoord.

Trainers vanaf 2000:

Trainer Punten per wedstrijd: Rutten 1,69,  R. Koeman 1,93, Been 1,60, Verbeek  1,08, Van Marwijk (tweede periode) 1,83, E. Koeman  1,70, Gullit 1,79,Van Marwijk (eerste periode) 1,95

Statistieken: Transfermarkt.nl

Koeman droomt van een terugkeer. "Dat meen ik echt. Niet nu, maar ooit wil ik terugkeren," zei de coach bij het televisieprogramma College Tour. Het komt vooral vanwege de sfeer die er is bij de club tijdens wedstrijden. "Geweldig om mee te maken. Bij de zege op Ajax, in het eerste seizoen was de sfeer echt fantastisch." ELF Voetbal kwam vrijdagavond met het nieuws dat Ron Jans volgend seizoen de nieuwe trainer van Feyenoord wordt. Mocht Jans een aantal jaar in De Kuip blijven, dan is de kans dus aanwezig dat Koeman daarna weer aan het roer staat in Rotterdam-Zuid. 

Uiteindelijk vertrok Koeman na drie geweldige jaren, maar wel zonder prijzen, naar Southampton. Ook in de Premier League doet de coach het goed. Momenteel staat hij op de vierde plaats en hij pakt per wedstrijd gemiddeld 1,84 punten. 

Eerst leek hij nog bondscoach te worden van het Nederlands elftal, maar de KNVB koos van Guus Hiddink. "Een lieve, oudere man," zegt Koeman over de huidige coach van Oranje. Hij hoopt ooit zelf bondscoach te worden. "Dat is eervol, een baan die je carrière compleet maakt. Het zou voor mij, op dit moment, iets zijn voor het einde van mijn loopbaan," zei Koeman.

Categorie: