dinsdag, 17. februari 2015 - 18:57 Update: 18-02-2015 16:33

Koenders trekt inreisvisa van 3 omstreden imams in

Koenders trekt op advies NCTV visa van 3 omstreden imams in
Foto: RVD
Den Haag

Minister Koenders heeft de visa van drie predikers ingetrokken. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdagavond.

De drie imams zouden zondag 8 maart deelnemen aan een bijeenkomst op een locatie in Rijswijk. ‘De reisvisa van de drie imams zijn op basis van vandaag verkregen informatie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) ingetrokken’, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

De bijeenkomst in Rijswijk wordt georganiseerd door stichting Rohamaa die een benefiet houdt in het Event Plaza in Rijswijk ‘met als doel financiële middelen in te zamelen omhet welzijn van gehandicapten, weeskinderen, sociaal zwakkeren, asielzoekers en daklozen over de gehele wereld te helpen verbeteren’.

Stichting Rohamaa laat op haar website weten ‘geschokt’ te zijn over de recente ophef die is ontstaan over het evenement en de sprekers die hierin een rol zullen hebben. 

‘Wij herkennen ons niet in het beeld dat van de sprekers of het benefiet wordt geschetst in de media en/of door diverse politici’, aldus Stichting Rohamaa.

Provincie:
Tag(s):