zondag, 11. januari 2015 - 12:22 Update: 11-01-2015 12:29

Koning en koningin houden aankomende week twee Nieuwjaarsontvangsten

Koning en koningin houden aankomende week twee Nieuwjaarsontvangsten
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Aankomende week houden koning Willem-Alexander en koningin Máxima twee nieuwjaarsrecepties. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijke Huis laten weten.

Dinsdag 13 januari is de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden en woensdag 14 januari voor buitenlandse diplomaten van het corps diplomatique en internationale organisaties. De recepties vinden plaats in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Bij beide ontvangsten zijn prinses Beatrix en prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven aanwezig.

Dinsdag ontvangen koning Willem-Alexander en koningin Máxima enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen. Daarnaast zijn dit jaar specifiek vertegenwoordigers uitgenodigd van organisaties die zich inzetten voor het aan het werk helpen van mensen. 

De koning en koningin brachten in dit kader afgelopen jaar onder meer werkbezoeken aan het UWV in Groningen, de Regionale Sociale Dienst en Kredietbank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en sociale werkvoorzieningsorganisatie Breed in Nijmegen.

Categorie:
Provincie: