donderdag, 12. februari 2015 - 13:14 Update: 12-02-2015 20:12

Koning Willem-Alexander opent overzichtstentoonstelling 'Late Rembrandt'

Koning opent unieke Rembrandt-tentoonstelling in Amsterdam
Foto: Rijksmuseum/Erik Smits
Amsterdam

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend in het Rijksmuseum in Amsterdam de overzichtstentoonstelling Late Rembrandt officieel geopend. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag bekendgemaakt.

Met 90 schilderijen, tekeningen en prenten biedt het Rijksmuseum met Late Rembrandt voor het eerst een uitgebreid overzicht van het werk van Rembrandt van Rijn tussen circa 1652 en zijn dood in 1669.

Rembrandt experimenteerde in de laatste jaren van zijn leven met grafiek- en schildertechnieken, waarmee hij een ongekende diepgang in zijn werk wist te brengen. Zijn schilderijen uit deze periode zijn al eeuwenlang bepalend voor het Rembrandtbeeld wereldwijd.

Late Rembrandt is gemaakt in samenwerking met de National Gallery Londen, waar de tentoonstelling tot 18 januari 2015 te zien is. De schilderijen en tekeningen komen uit musea en particuliere collecties uit Europa en de Verenigde Staten. De werken Het familieportret (Herzog Anton Ulrich-museum, Braunschweig), Portret van Jan Six (Collectie Six, Amsterdam), Zelfportret als Zeuxis (Wallraf-Richartz Museum, Keulen) en Jakob en de engel (Gemäldegalerie, Berlijn) zijn alleen in Amsterdam te zien. 

Categorie:
Provincie: