zondag, 17. mei 2015 - 15:38 Update: 17-05-2015 16:20

Koningin Máxima vandaag jarig! Morgen mag de vlag uit.

Koningin Máxima vandaag jarig! Morgen mag de vlag uit.
Foto: Archief EHF
Wassenaar

Koningin Máxima is vandaag (zondag) 44 jaar geworden.

Ze viert haar haar verjaardag in huiselijke kring. Morgen mag pas voor haar de vlag uit. Omdat haar verjaardag op zondag valt, wordt er volgens de vlaginstructie pas op maandag gevlagd. De koningin is morgen in het Academiegebouw van de universiteit van Utrecht bij een oratie.

Het koninklijk gezin is net terug van een vakantie in Amerika, waar zij na Bevrijdingsdag heengegaan zijn, zo meldt tv-programma Blauw Bloed. Over een week gaat het koningspaar voor een staatsbezoek naar Canada en voor een officieel bezoek naar Amerika.

Als echtgenote van de koning ondersteunt Máxima Willem-Alexander eerst en vooral bij het vervullen van zijn taken, maar zelf heeft ze ook allerlei functies op het maatschappelijke vlak. Zo is ze bijvoorbeeld voorzitter van het Curatorium Prins Claus Leerstoel en erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken.

Uit een inventarisatie van zoekmachine Google bleek vorige maand dat Máxima het populairste lid is van de koninklijke familie. Het afgelopen jaar werd bijna twee keer zo veel op 'Máxima' gezocht als op 'Willem-Alexander'.

Provincie: