dinsdag, 28. april 2015 - 10:25 Update: 28-04-2015 10:28

Koninklijke IHC mag twee baggerschepen bouwen voor zuiderburen met unieke lage uitstoot

baggerschip
Sliedrecht

Koninklijke IHC in Sliedrecht heeft van DEME in België de opdracht gekregen voor het ontwerp, de bouw en oplevering van twee baggerschepen met unieke lage uitstoot.

De 7,950m3 en 3,000m3 (uitbreidbaar tot 3500m3) sleephopperzuigers zijn de eerste baggerschepen die worden voorzien van een vloeibaar aardgas (LNG) installatie. 

Het verminderde brandstofverbruik en de extreem lage uitstoot van deze schepen worden gerealiseerd door unieke oplossingen die getroffen zijn voor de voortstuwing en baggerpomp aandrijving, gecombineerd met de LNG-installatie. Het ontwerp van de sleephopperzuigers bevat verschillende functies die de schepen in staat stelt te werken op milieugevoelige locaties, waaronder de emissie gecontroleerde gebieden (ECA).

De turnkey levering door IHC omvat de baggerinstallatie, de elektrische en hydraulische installaties, alsook het automatiseringssysteem. "Met deze order, bewijst IHC dat haar turnkey leveringen zeer concurrerend zijn in de internationale markt," aldus IHC CEO Bram Roelse

Provincie:
Tag(s):