woensdag, 4. februari 2015 - 15:14 Update: 04-02-2015 21:31

Kort geding tegen V&D door CNV

Ultimatum verstreken, CNV start kort geding tegen V&D
Foto: fbf
Hoofddorp

Vakbond CNV start een kort geding tegen V&D nadat het ultimatum om de aangekondigde loonmaatregelen in te trekken woensdag is verlopen. Dit heeft een woordvoerder van CNV Dienstenbond woensdagmiddag bevestigd.

'V&D gaat helaas niet in op de eis van CNV Dienstenbond om de gewraakte loonmaatregelen in te trekken. Dat heeft het concern vandaag telefonisch laten weten aan onderhandelaar Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond', aldus de woordvoerder. 

Een schriftelijke bevestiging zou volgen, maar die is nog niet ontvangen. Aangezien echter het ultimatum is verstreken start CNV met onmiddellijke ingang een kort geding bij de kantonrechter om de onbillijke maatregelen die V&D wil doorvoeren op het gebied van de arbeidsvoorwaarden onmogelijk te maken. 

Kort geding

Nog vandaag daagt CNV Dienstenbond warenhuis V&D voor de rechter. Omdat op korte termijn een uitspraak van de rechter nodig is gebeurt dat in een kort geding. Alleen op die manier kan worden voorkomen dat V&D overgaat tot het eenzijdig doorvoeren van de aangekondigde loonmaatregelen. Daarbij gaat het om het zogeheten loonoffer van 5,8%, maar ook om aanvullende maatregelen als het korten op de senioren- en vakantiedagen en de toeslag winkelopenstelling.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):