donderdag, 5. maart 2015 - 22:22 Update: 05-03-2015 22:29

Kritiek hangt geïrriteerde Van Gaal de keel uit

Kritiek hangt geïrriteerde Van Gaal de keel uit
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal-BlikOp-Nieuws) Louis van Gaal heeft geen hoge pet op van diverse Engelse media. De irritatie bij de Amsterdamse oefenmeester neemt steeds grotere vormen aan.

Donderdag verzamelden de media zich voor een persconferentie. Zij kregen een vertrouwd beeld te zien. Met boze blikken zette Van Gaal zijn ergernis over de geruchtenstroom omtrent zijn band met assistent Ryan Giggs kracht bij.

Insinuaties over een slechte verstandhouding met Giggs komen hem de neus uit. "We hebben inderdaad een slechte relatie", beet hij de verzamelde media vol sarcasme toe volgens De Telegraaf. "Dit soort suggesties irriteren mij mateloos, want iedereen kan zien dat Giggs en ik een prima verstandhouding hebben. We werken heel hard, samen met de overige stafleden en de spelers. Ik heb echt een hekel aan dit soort insinuaties."

Scholes

Het is duidelijk dat Van Gaal zich in toenemende mate ergert aan de negatieve wijze van berichtgeving in het Britse medialandschap. Maar het zou te makkelijk zijn om de kritiek die hij te verduren krijgt af te doen als Britse riooljournalistiek.

De kritiek op Van Gaal komt immers in alle mogelijke vormen en maten. Zo behoort clubicoon Paul Scholes tot de meest uitgesproken sceptici als het gaat om de werkwijze van de trainer van Manchester United.

"Als ik zijn interviews zie, lijkt het wel alsof hij dolblij is met die vierde plek. Dat kan nooit zo zijn", zegt Scholes in gesprek met BT Sport. "Deze club moet meedoen om de titel. Hij heeft 250 miljoen euro uitgegeven. Ik heb er grote moeite mee om plezier te halen uit het kijken naar de wedstrijden."

 

Big Sam

Ook vanuit collega-trainers klinken kritische geluiden. West Ham United-trainer Sam Allardyce plaatste vraagtekens bij de speelwijze van United onder Van Gaal, die zijn filosofie van verzorgd voetbal overboord gegooid zou hebben. Geen combinatievoetbal op balbezit, maar lange ballen. Het leverde fraaie beelden op, van opnieuw een zichtbaar geïrriteerde Van Gaal.

Categorie:
Tag(s):