zondag, 22. februari 2015 - 15:49 Update: 22-02-2015 18:20

'Kroongetuige Ros verdacht van betrokkenheid bij liquidatie Heineken-ontvoerder Cor van Hout'

'Kroongetuige Ros betrokken bij liquidatie Heineken-ontvoerder Cor van Hout'
Foto: Archief EHF
Hilversum

Uit niet eerder bekend geworden stukken blijkt dat Fred Ros, de kroongetuigen in het liquidatieproces Passage, betrokken is geweest bij de moord op Heineken-ontvoerder Cor van Hout. Dit blijkt uit getuigenverklaringen waar het KRO tv-programma Brandpunt Reporter de hand op heeft weten te leggen.

In het dossier staat dat twee ooggetuigen Ros hebben herkend. In de uitzending van zondagavond blijkt dat Fred Ros al in 2007 door het Openbaar Ministerie als verdachte is aangemerkt. Ros ontkent iets met de liquidatie te maken te hebben. Hij zou slechts de motor die bij de moord is gebruikt op de juiste plek hebben gezet. Wel heeft Ros verklaard dat de opdracht van Willem Holleeder kwam.

Maar twee getuigen beschreven zijn signalement en herkenden hem op de foto. En Brandpunt Reporter sprak met beroepscriminieel Mark Kok, die stelt dat Ros in de gevangenis zijn betrokkenheid bij de liquidatie heeft toegegeven.

'Dit is sterk bewijs tegen Fred Ros en het ondermijnt zijn geloofwaardigheid als kroongetuige in het Passage-proces’, aldus hoogleraar strafrecht Theo de Roos in de uitzending van Brandpunt Reporter. Ros moet namelijk ook eerlijk zijn over zijn eigen rol.

Brandpunt Reporter is vanavond om 22.36 uur te zien op NPO2.

Provincie:
Tag(s):