zaterdag, 11. april 2015 - 21:37

Kuyt houdt deur naar Oranje op een kier

oranje, voetbal, sport
Foto: Fifa
Rotterdam

(Elf Voetbal/BlikopNieuws) DIRK KUYT heeft nog geen definitief afscheid genomen van het Nederlands elfal. De 34-jarige aanvaller is bereid om Oranje bij nood te helpen.“ Van Oranje kun je nooit écht afscheid nemen”

De kersverse Feyenoorder maakte op het WK in Brazilië indruk als rechtsachter, maar wilde na het eindtoernooi eigenlijk meteen stoppen als international. "Maar Hiddink vond direct stoppen ook zonde, terwijl hij me misschien wel goed kon gebruiken. We hebben een goed gesprek gehad, er was een klik en we wilden niet overhaast beslissen. We zijn erna gewoon aan de slag gegaan. In Bari, tegen Italië, speelde ik meteen, maar dat werd een debacle. Na acht minuten was die wedstrijd naar de knoppen door die rode kaart van Martins Indi", aldus Kuyt tegen Voetbal International.

"Daarna koos hij tegen Tsjechië voor andere jongens, terwijl ik vond dat ik beter was. We speelden in Praag 5-3-2, het WK-systeem. Ik zag me wel bezig aan die rechterkant, maar Guus vertelde dat hij het eenmalig zou spelen en koos voor Daryl Janmaat. Hij zag in mij sowieso geen verdediger meer. Oké, zijn keuze, ik kan het 'm niet kwalijk nemen, die afspraak hadden we gemaakt, maar voor mij betekende het wel een tik. Dan ga je rekenen. Wat blijft er over? De spitspositie? Daar spelen Van Persie en Huntelaar. De flanken? Heb je Robben, Depay, Lens en Narsingh."

"Toen we tijdens de wedstrijd omschakelden naar 4-3-3, koos Hiddink voor Narsingh. Dat was het moment dat ik het zeker wist: het is voorbij. Al kun je van Oranje nooit écht afscheid nemen, tenminste, ik niet", zegt Kuyt. Hij heeft immers 'alles te danken aan Oranje'. "Ik kan dan niet rücksichtslos de deur dichtsmijten. In voetbal is veel mogelijk, dus mocht het een keer zo zijn dat alle spitsen geblesseerd zijn, er is niemand voorhanden en ze hebben een type-Dirk Kuyt nodig, wat ik best kan begrijpen, dan sta ik gewoon klaar."

Categorie:
Tag(s):