zondag, 22. februari 2015 - 21:33 Update: 22-02-2015 22:15

Laatste trein in Delft over spoorviaduct

Laatste trein in Delft over spoorviaduct
Foto: Archief EHF
Delft

In de nacht van zaterdag op zondag heeft Delft afscheid genomen van de allerlaatste trein die bovengronds via het spoorviaduct het station van Delft verliet. Met ingang van volgende week zullen de treinen ondergronds het station verlaten en binnenkomen.

Zaterdagnacht rond half twee reden zo'n 400 genodigden met de allerlaatste trein over het Delftse spoorviaduct. Om de toegestroomde mensen de gelegenheid te geven dit unieke moment vast te leggen met fototoestellen en mobieltjes stopte de trein enige minuten op het viaduct. Dit schrijft het AD zondag.

Langs de Phoenixstraat en de Spoorsingel stonden midden in de nacht honderden Delftenaren naar de trein te zwaaien. De passagiers zwaaiden vrolijk terug. Door de verdwijning van het bovengrondse spoorondergaat de binnenstad van Delft een gedaanteverwisseling. Er is een nieuwe station gebouwd en volgende maand wordt begonnen met de sloop van het viaduct.

De sloop van het viaduct is een grote verandering voor de stad, maar veel Delftenaren vinden het niet erg dat het bovengrondse spoor verdwijnt. Het viaduct was een blikvanger waar veel Delftenaren liever niet tegenaan keken. De treinen veroorzaakten bovendien veel lawaai. 

 

Provincie: