woensdag, 18. februari 2015 - 22:20

Lagere celstraffen voor doodsteken man in Cuijk

Lagere celstraffen voor doodsteken man in Cuijk
Foto: Archief EHF
Cuijk

In hoger beroep zijn een 26-jarige man en zijn 31-jarige neef uit Gennep veroordeeld voor het medeplegen van doodslag tot respectievelijk 10 en 9,5 jaar gevangenisstraf. Een derde verdachte, een jongere broer van de 26-jarige man, is vrijgesproken van medeplichtigheid.

De mannen waren betrokken bij het doden van een 20-jarige Cuijkenaar die er door de mannen van werd verdacht dat hij het zusje van de broers zou hebben misbruikt. De veroordeelde mannen moeten de nabestaanden van het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van in totaal ruim 10.000 euro.

De drie verdachten zijn samen op zoek gegaan naar het latere slachtoffer. Toen zij hem uiteindelijk op straat troffen, hebben de oudere broer en de neef hem geschopt en geslagen en meerdere malen gestoken. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden. De rechtbank Oost-Brabant vond dat sprake was van moord en veroordeelde de twee mannen op 11 april 2013 tot 15 jaar gevangenisstraf. Volgens het hof is onvoldoende vast komen te staan dat de verdachten het voornemen hadden om het slachtoffer van het leven te beroven. Het hof veroordeelt hen daarom niet voor moord, maar voor doodslag.

Provincie: