zondag, 15. maart 2015 - 17:24

Landstitel weer een stap dichterbij voor slordig PSV

Landstitel weer een stap dichterbij voor slordig PSV
Eindhoven

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) PSV houdt uitzicht op een kampioensfeest met terrasverwarming. De trotse koploper van de Eredivisie kende geen beste middag tegen FC Groningen, maar boekte wel het gewenste resultaat. Smetje op de middag: de terugkeer van een bekend probleem.

Strafschoppen blijven een zorgenkindje voor de aanstaande kampioen. Luuk de Jong legde net al tegen Zenit Sint-Petersburg aan vanaf elf meter en net als tegen Zenit maakte hij geen gebruik van zijn buitenkansje. In de Eredivisie miste PSV drie van de vier laatste strafschoppen.

Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en De Jong beslissen tijdens de wedstrijd wie de verantwoordelijkheid van een strafschop op zich zal nemen. Alle drie kunnen ze geen bijster indrukwekkende cijfers overleggen. Met name Depay stelt hevig teleur, met vier gemiste strafschoppen dit seizoen.

Dat de misser van De Jong weinig gevolgen heeft voor PSV dankt de 24-jarige spits aan Wijnaldum en Isimat-Mirin. Wijnaldum had de score al in de elfde minuut geopend en Isimat-Mirin bracht de thuisploeg halverwege de tweede helft opnieuw aan de leiding, nadat Eric Botteghin de stand gelijk had getrokken.

Bij FC Groningen zal men het gevoel hebben dat er meer in had gezeten. De bezoekers troffen een uitermate slordig PSV, dat niet kon voorkomen dat Groningen kans op kans stapelde. De Trots van het Noorden vergat zichzelf te belonen voor een prima wedstrijd.

Ondanks de overwinning gingen de supporters in het Philips Stadion allerminst voldaan naar huis. Gedurende de wedstrijd trakteerden zij hun spelers meermaals op fluitconcerten. Toch zullen er weinig mensen in Eindhoven wakker om liggen. Gezien de 

Categorie: