woensdag, 4. februari 2015 - 19:48 Update: 05-02-2015 9:22

Lange files bij Oss door sneeuw en aanrijdingen

Meer dan 350 kilometer file door sneeuw en aanrijdingen
Foto: Archief EHF
Utrecht

Door sneeuwval en aanrijdingen is de avondspits woensdagavond druk verlopen. Op het hoogtepunt stond er volgens de VID 357 kilometer file.

De sneeuw zorgde voor de langste file op de snelwegen in de hoek van Harderwijk via Ede naar Eindhoven.

Rondom Rotterdam was het ook drukker dan normaal door een ongeval op de A15. Ook in het Oosten was het druk omdat de A1 bij Markelo een lange tijd dicht was door een ongeval met een vrachtwagen. Hierbij kwam de chauffeur om het leven.

Rond 19.00 uur ontstonden er problemen op de snelwegen A50 en A59 bij Oss/Eindhoven. Door een sneeuw- en hagelbui van eerder zijn de wegen rondom Oss erg glad geworden. Doordat de sneeuw op de A50 ingereden is en het nu weer vriest (actuele temperatuur in die regio -1) is de weg getransformeerd tot een ware ijsspiegel. 

Omdat er op de A50 richting Eindhoven nog 22 kilometer file staat (tussen Ravenstein en Sint-Oedenrode) en richting Arnhem nog 12 km (tussen Veghel en Ravenstein) kan Rijkswaterstaat de gladheid niet goed bestrijden. Sommige automobilisten die in de file staan melden ons dat ze in een uur tijd slechts enkele honderden meters opgeschoven zijn. Door de situatie op de A50 staat ook het verkeer op de A59 bij Oss (de aansluitende weg) muurvast. 

Provincie:
Tag(s):