vrijdag, 24. april 2015 - 14:21 Update: 26-04-2015 21:38

LangeLand Ziekenhuis betaalt door VGZ niet vergoede kosten uit eigen zak

Zoetermeer

Het LangeLand Ziekenhuis gaat VGZ-verzekerden met borst-, darm- of rectumkanker, die de kosten van hun behandeling niet krijgen vergoed, zelf financieel compenseren. Dit meldt het ziekenhuis vrijdag.

‘Elk jaar kunt u tot en met januari besluiten over uw nieuwe zorgpolis. Echter: op die datum zijn nog niet altijd alle onderhandelingen tussen ziekenhuizen en verzekeraars afgerond. Patiënten weten daardoor niet altijd op tijd of bepaalde kosten in uw ziekenhuis wel worden vergoed’, stelt het LangeLand Ziekenhuis.

‘Pas in maart - dus veel te laat! - heeft zorgverzekeraar VGZ definitief besloten om dit jaar operaties voor borst-, darm- en rectumkanker bij ons ziekenhuis niet volledig te vergoeden. Dit geldt dus ook met terugwerkende kracht, voor deze patiënten in 2015’, aldus het ziekenhuis. 

Doordat VGZ deze beslissing zo laat heeft genomen, hebben verzekerden dit niet mee kunnen wegen in hun beslissing om al dan niet over te stappen. Het LangeLand vindt dit niet eerlijk voor de patiënten die het aangaat en heeft daarom besloten de onverwachte kosten van deze VGZ-verzekerden in de regio Zoetermeer e.o. in 2015 te compenseren. Zo hoeven zij zich geen zorgen te maken over hun kosten, in een toch al zeer zorgelijke periode.

Categorie:
Provincie: